Rijbewijs B/verkort

* de gemotoriseerde driewiler valt niet meer onder categorie B, maar onder categorie A.

De lessen worden de hele cursus door dezelfde instructeur gegeven.
De leerling wordt thuis opgehaald en er worden 3 lessen van 2 uur in zijn woonomgeving gereden zodat de leerling snel aan de auto kan wennen. De daarop volgende lessen worden in Tiel gegeven waar alle bijzondere manoeuvres worden geoefend.

De bijzondere manoeuvres zijn:
– Stop opdracht
– Omkeer opdracht
– Parkeer opdracht
– Rijden naar een orientatiepunt
– Rijden met navigatie
– Een cluster-opdracht (links, rechts onthouden tot maximaal 5 opdrachten)
– Een bevraging over een verkeerssituatie

Op ongeveer twee-derde van de rijopleiding doen we een tussentijdse toets die door het CBR wordt afgenomen. Door dit examen went u alvast aan de examensituatie. U krijgt advies van de examinator en de rij-instructeur voor het vervolg van de opleiding. Uit ervaring blijkt dat u met zo’n toets meer kans heeft tot slagen voor het rijexamen. Bovendien kunt u tijdens de toets vrijstelling voor het examen verdienen voor de stop, omkeer, en parkeeropdracht.

Ron vindt verkeersinzicht heel belangrijk, daarom rijdt hij s’avonds met de gevorderde leerlingen een rondje Arnhem-Nijmegen. Hierdoor krijgen de leerlingen een beter inzicht van het verkeer en daarbij ook nog een rondje Utrecht.

 

Bij een leeftijd van 16,5 jaar kan er al begonnen worden met lessen en er kan op 17 jarige leeftijd afgereden worden. Tot 18 jaar moet er onder begeleiding van een coach worden gereden.

Korte rijopleiding:

Wekelijkse cursus van 4 uur aaneengesloten rijles incl. toets en examen. Vanaf € 2270,- (afhankelijk van de uitslag van de intest die bestaat uit 2 uur proefrijden).

tel: 0317-616276    mob: 06-51791262    Molenberg 17     3911PP    Rhenen